Новости

Назив школе ОШ „Љуба Ненадовић“ Улица и број, општина Аце Јоксимовића 25, Чукарица Директор школе Телефон / Факс 2512 093 / 2513 093 e-mail [email protected] Библиотекар(и) Сузана Илић Телефон / Факс _2512 093 e-mail [email protected] Број радних дана у недељи за кориснике 5 Број радних сати дневно за кориснике 6

Одржан угледни часа "Арапски свет у Београду"

Датум: 11. Jun 2024 10:29 Категорија: Новости


Толеранција је кључна компонента друштвене одговорности јер промовише поштовање различитости.

Дана 7. јуна 2024. године, у ОШ "Љуба Ненадовић", у одељењу 6/1, одржан је угледни час под називом "Арапски свет у Београду". Овај догађај је део низа јавних часова на тему толеранције, организованих у оквиру Већа друштвених наука. Угледни час је посетила група ученика седмог разреда из ОШ "Милош Црњански", што је додатно допринело сарадњи и размени искуства две школе.
Организатори овог догађаја били су Арапски културни центар, предавачи су били Бојан Вићентић, Миљана Шурлан, Мухамед Yахиа - Схика и наставница географије Данка Радић. Овај едукативни час имао је за циљ да прошири видике ученицима о култури, обичајима и историји арапског света, Посебан гости на овом часу били су професор Арапског културног центра Мухамед и наша ученица из Судана, која је са нашим гостом причала на арапском језику. Часу је присуствовало много колега наставника и стручних сарадника.
Ученици су имали прилику да кроз интерактивне презентације и дискусије сазнају више о арапском језику, музици, свакодневном животу а такође да науче неколико реченица арапског језика.
Наставница Данка Радић је успела да кроз овај час повеже теориска знања из географије са практичним примерима из стварног живота, чиме је допринела бољем разумевању и прихватању различитости међу ученицима.
Овај угледни час је пример успешне међусобне сарадње школа и културних институција, и показатељ како се кроз образовне активности може промовисати толеранција и разумевање међу различитим културама.


   

Прочитај

Прво место на ликовном конкурсу „Крв живот значи“

Датум: 28. Maj 2024 10:07 Категорија: Новости


Наша ученица Нинa Новаковић 8/1 освојила је прво местo на ликовном конкурсу! Тема конкурса била је промоција добровољног давалаштва крви, под називом „Крв живот значи“. Ово је изузетно важна тема која скреће пажњу на значај хуманости и солидарности у нашем друштву. Браво, Нина!
 
Ментори: Надежда Миленковић и Марија Терзић


Прочитај

Обавештење за родитеље будућих првака

Датум: 16. Maj 2024 16:13 Категорија: Информације


Поштовани родитељи будућих првака

За вас имамо две важне информације:

1) У вези са помоћи коју обезбеђује град од 20.000 динара неопходно је да проверите да ли сте нам доставити све неопходне податке:
-попуњени формуларе
-фотокопија платне картице
-Уколико нисте доставили неки од ових података молимо вас да у најкраћем року дођете у школу и комплетирате документацију јер у противном нећете добити помоћ.

2) Постоји могућност да уџбенике за своје дете набавите преко Школског сервиса Гајић на четири рате на следећи начин:
Дођите у школу и попунити анкету.Крајњи рок за пријаву је 30.05.2024.

Прочитај

Републичко тaкмичење из географије за школску 2023/2024

Датум: 14. Maj 2024 21:01 Категорија: Новости


Републичко тaкмичење из географије одржано је у Пожаревцу 12.05.2024 у ОШ'Вук Карсџић".
Наш ученик Вук Николић из одељења 7/2,освојио је друго место.Поносни смо на њега !

Захваљујемо се школи домаћину, која нам је помогла да се лепо осећамо у њиховом граду и обезбедила деци дружење у ергели 'Љубичево".
 

Прочитај

Запажен успех наших ђака на републичком такмичењз из историје

Датум: 13. Maj 2024 09:45 Категорија: Новости


Поштовани ученици  и родитељи на Републичком такмичењу из историје које је одржано у Пироту 11.маја 2024.у Основној школи Свети Сава деца из наше школе остварила су запажен успех.

Милица Јакшић освојила је 2.место  ученица 7/4 .-ментор наставница Јелена Шапић
Катја Бига  освојила је 3.место ученица  8/1 .наставница Вера Исаковић.
Јана Ђорђевић ученица 7/4 похвала за учествовање на државном такмичењу!

Фантастичан успех и озбиљна посвећеност ученица!
Све честитке!!!
 

   

Прочитај

Олимпијада ЛИК Русије 2024

Датум: 23. April 2024 17:21 Категорија: Новости


Овогодишња Међународна Олимпијада ЛИК Русије 2024. у организацији Руске школе при Амбасади РФ у Београду окупила је велики број учесника темом „Јаки смо у нашем пријатељству “. Ученици наше школе урадили су велик број ликовних, литерарних радова, презентација и макета.
19.04. 2024. у 13:00 часова на свечаном концерту су додељене дипломе и награде овогодишњим победницима.
Награђени ученици наше школе су:
1. Доротеја Алексић, 5/4 – 1. место на конкурсу макета, наставник Александра Мишић
2. Марко Ђурица, 8/6, - 1. место на конкурсу ликовних радова, наставник Невена Петровић
3. Лана Павловић, 8/2, - 2. место на конкурсу макета, наставник Александра Мишић
4. Бобан Аврамовић,7/4,-2. место на конкурсу ликовних радова,наставник Александра Мишић
5. Лазар Васић, 8/2, - 3. место на конкурсу ликовних радова, наставник Александра Мишић
6. Елена Милић, 5/4, 3. место на конкурсу ликовних радова, наставник Александра Мишић
7. Катја Бига, 8/1 –3. место на конкурсу ликовних радова, наставник Марија Терзић
 
Наставница руског језика Александра Мишић  награђена је дипломом за мајсторство и професионализам у раду.
Наставница руског језика Невена Петровић награђена је дипломом за  откриће године.
Наставница ликовне културе Марија Терзић награђена је дипломом за формирање и развијање интересовања ученика Србије ка култури Русије


   

Прочитај

Читалачки клуб вас позива на књижевно вече 23.4.2024.

Датум: 17. April 2024 10:02 Категорија: Информације

 
Оливер Јанковић је рођен 1957. године у Београду, где је завршио студије на Филолошком факултету – славистику, на групи за пољски језик и књижевност. Пише поезију, прозу, драме и радио драме за децу и одрасле. Такође се бави и књижевном критиком

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ 2024.

Датум: 03. April 2024 09:43 Категорија: Новости


У сусрет овом празнику, са циљем да се чују дечји гласови, расписан је наградни литерарно-ликовни конкурс „Кад порастем, бићу…”, намењен ученицима основних школа, из Београда, Србије и дијаспоре. Пристигли су бројни радови у којима су деца, кроз причу, песму или цртеж, рекла шта би волели да постану када порасту.

Наша ученица Мила Петровић 6/4 освојила је  прво место на ликовном конкурсу „Кад порастем, бићу…”у организацији Библиотеке града Београда. Браво Мила!Прочитај

„Мали Пјер“ 2023/2024.

Датум: 03. April 2024 09:26 Категорија: Новости

 
У организацији ОШ“Љуба Ненадовић“- наставника ликовне културе Миодрага Пантовића и Марије Терзић у сарадњи са Пријатељима деце Чукарице, ове године успешно је реализовано општинско такмичење у дечијој карикатури „Мали Пјер“. Учествовало је девет основних школа са  општине Чукарице, обухватајући ученике од 1. до 8. разреда. Укупно је пристигло  141 рад, од чега је 42 било из млађих разреда, а 99 узраста од 5-8.разреда. Жири од три члана, састављен од ликовних уметника, се састао 13. фебруара 2024. године и донео одлуке о наградама.
Најбоље оцењени ученици имаће прилику да представљају нашу школу  и општину на градском такмичењу. Свечано отварање изложбе радова одржано је у галерији наше школе 20. марта 2024. године. На овом догађају су присуствовали награђени ученици, њихови родитељи, наставници и други гости.
Такмичење је било изузетно успешно и омогућило је ученицима да покажу своју креативност и таленте у области карикатуре.


 


Прочитај

Упис првака 2024/2025

Датум: 20. Mart 2024 11:21 Категорија: Информације

Прочитај