Битка за знање

Датум: 17. Mart 2017 20:40 Категорија: Новости

Дана 26.01.2017.,  школа је пријављена за програм "Битка за знање" и учешће у акцији "КОДиграње".06.03.2017. позвани смо да се прикључимо поменутој акцији.Учешће у акцији укључује донацију 5 "mBot" робота, нашу одлуку за коришћење "mBot" робота као наставног алата, као и учешће наших ученика у такмичарској лиги "КОДиграње".Уследила је фаза потписивања Уговора о донацији између наше школе и Фондације "Фонд" Б92

Програм "Битка за знање" и учешће у акцији "КОДиграње", намењено је развоју писмености код деце основношколског узраста и њиховом оспособљавању за живот у 21. веку. Акција је подржана од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, удружења професора информатике Србије (УПИС), као и Центра за креативно мишљење Кликер. Креативну подршку кампањи пружила је агенција "FCB Afirma" док је "PR" подршку пружила агенција "Fusion Communications".

            Битка за знање и акција КОДиграње подразумева опремање свих основних школа у Србији различитом ИТ и роботичком опремом (у вредност од око 300 евра), обуку наставника да модерну опрему користе као наставно средство како би деци пружили квалитетно образовање, као и организацију такмичарске лиге у којој ће, са својим тимовима, учествовати све школе којима је опрема донирана.