Промоција романа „Био једном један бенд” Драгана Болета Новаковића

Датум: 23. Februar 2024 12:58 Категорија: Информације


У галерији школе је одржана промоција романа „Био једном један бенд” Драгана Болета Новаковића, сада члана чувене групе „Вампири”. Осим аутора књиге, промоцији су присуствовали Бане Локнер, новинар и рок критичар и Александар Мојовић Моки, један од чланова бенда „Графити” који је главни јунак овог романа. Разговор са њима водила је Јелена Шапић, наставница историје.
Идеја да се представљање књиге одржи баш у школи потекла је од чињенице да је аутор романа бивши ђак наше школе. Ово је била прича о једном времену кога се с носталгијом сећају они који су тада одрастали, о младим људима који су без инструмената и музичког образовања, али са много жеље и страсти, учили да свирају, свакодневно вежбали и успели да, корак по корак, остварују дечачке снове. Истовремено, ово је било упознавање са правцима у рок музици и о томе шта је музика некада представљала за оне који су се њом бавили.
С обзиром да је бенд „Графити” свирао рокабили, визуелну подршку у облику изложбе плаката на тему моде рокабилија пружила је Марија Терзић, наставница ликовне културе, а за техничку подршку био је задружен Миодраг Пантовић, такође наставник ликовне културе.