„Сунчана јесен живота“ освојила прво место на ликовном конкурсу

Датум: 28. Novembar 2023 10:54 Категорија: Новости


За учешће на традиционалном ликовном и литерарном конкурсу под називом „За сунчану јесен живота“, у организацији Црвеног крста Чукарица, ове године пријавило се више од 700 ученика чукаричких школа, а најбоље пласираним на свечаности у сали Градске општине Чукарица данас су уручене похвалнице и књиге.
 Ученицe Елена Вуковић, Нора Шокота и Лара Марић 8/6 креативно су изразили свој однос према старим људима користећи мешовиту технику темпере и колажа и освојиле прво местно на ликовном такмичењу. Ментор : Марија Терзић. Милица Крсмановић за литерарни рад освојила је треће место. Ментор: Зорица Огњановић.

Награђено је 13 појединачних ликовних и литерарних радова и два колективна, а награде ученицима уручли су председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић.

Поздравивши присутне, председник Срђан Коларић је честитао ђацима и њиховим наставницима и упутио захвалност Црвеном крсту који учи младе хуманости и солидарности и традиционално организује манифестације као што је „За сунчану јесен живота“.

Акција „За сунчану јесен живота“ симболизује лепе и хумане активности са нашим најстаријим суграђанима у локалној заједници. За ваше баке и деке, комшије и наше суграђане који су ушли у треће доба, топла реч, спремност да их саслушате и будете понекад уз њих права је благодет, а сваки ваш осмех, лепа реч или нацртан цртеж, богатство које ће чувати у срцу. Зато је акција „За сунчану јесен живота“ једна од најлепших и најдуговечнијих, јер подстиче најмлађе да старијима који их окружују покажу љубав, поштовање и разумевање. А деца то најбоље могу кроз машту и креативност приказану у литерарним и ликовним радовима“, казао је председник Коларић истичући да му је драго да је сваке године интересовање ђака за учешће велико, јер то потврђује да су деца свесна колико је њихова брига и разумевање за старије важна.