Изложба „Најлепше осликано Ускршње јаје"

Датум: 09. April 2015 10:03 Категорија: Новости

Традиционална изложба „Најлепше осликано Ускршње јаје", коју већ шести пут организује Градска општина Чукарица, у сарадњи са активом вероучитеља Чукарице одржана је  у холу Градске општине Чукарица.

Манифестација је,  хуманитарног карактера, а прикупљена средства од продаје Ускршњих јаја намењена су за помоћ Сташи Петровић ученици шестог разреда Основне школе „Љуба Ненадовић".


Ускршња јаја осликало је 1000 ученика, а у манифестацији је учествовало 18 чукаричких школа.Вредновање радова је обављено по узрасту ученика од првог до осмог разреда, а нагараде ученицима за најлепше осликано ускршње јаје доделио је председник општине Чукарица Срђан Коларић.

„Драго ми је да смо се и ове године окупили на традиционалној изложби најлепше осликаних Ускршњих јаја и да смо у прилици да видимо вашу креативност и машту. Посебно ми је драго што сте и овога пута  показали хуманост и жељу да помогнете својим вршњацима. Радује ме што и сами осмишљавате овакве акције, а ми смо увек ту да вам помогнемо и да вас подржимо", рекао је Срђан Коларић председник општине Чукарица, пожелевши малишанима срећне Ускршње празнике.

У име одбора за верску наставу архиепископије београдско - карловачке протојереј-ставрофор, Драгомир Сандо поздравио је одржавање ове традиционалне манифестације и хуманост и солидарност малишана.
 

Програм поводом отварања изложбе припремили су ученици Тринаесте београдске гимназије, а учествовали су и ученици школа „Милош Црњански" и „Мирослав Антић".

Позивамо све да посете изложбу и да својим прилогом допринесу лечењу мале Сташе.