Обавештење о мерама безбедености

Датум: 11. Maj 2023 11:23 Категорија: Информације


Поштовани родитељи и ученици,
 
Сведоци смо незапамћених злочина који су се десили претходне недеље. Сви смо врло емотивно потресени и шокирани тиме што се догодило. Ученици су наравно посебно осетљиви и нама најбитнији у овој ситуацији. Најважније је деци вратити осећање безбедности и сигурности у школско окружење. У нашој школи су донете нове мере како би се појачала безбедност.

У нашој школи су донете следеће мере како би се појачала безбедност:

  1. Сви улази за ученике биће закључани у 8:00 часова за преподневну смену и у 13:00 односно 14:00 часова за поподневну смену. Улази ће се отварати током великог одмора и када ученици заврше наставу.
  2. За време малих и великог одмора биће појачано дежурство наставника уз присуство припадника полиције.
  3. Препорука је да ученици не напуштају школско двориште за време великог одмора и да ужину понесу од куће.
  4. Родитељи могу децу довести до улаза у школу  без уласка у школску зграду и без задржавања у дворишту школе.
  5. Сваки разговор са одељењским старешином, предметним наставником или управом школе треба претходно заказати и најавити.
  6. У хитном случају ученик или родитељ се обраћа дежурном наставнику.
  7. Школи су додељена два полицајца по смени чије присуство додатно улива сигурност и повећава безбедност.
  8. Молимо Вас да преконтролишете контакте своје деце на друштвеним мрежама, њихове преписке, садржаје торби и трудите се да увек будете упознати са истим (не само ових дана) и да својом децом разговарате о свему што их тишти.
  9. У случају да се код Вашег детеа јаве неке неуобичајене реакције, молимо Вас да одмах обавестите одељењског старешину, психолога или педагога школе.
  10. У случају да се неко од ученика непримерено понаша у односу на актуелну ситуацију: подржава насилника, позива на насиље, велича неадекветне узоре, доноси у школу пластичне играчке које подсећају на оружје, петарде, прави спискове, упућује претње, или чини било шта друго што нарушава безбедност у школи биће упућен на разговор у ПП службу и са школским  полицајцем, а његови родитељи биће позвани на разговор са управом школе. Школа је у обавези да свако наведено непримерено понашање пријави полицији, а након тога ће их  полиција позвати  на информативни разговор у полицијску станицу.