Техника и технологија 

Корисни сајтови за наставу

Анимације које можете користити у настави

Сајт популаризује алтернативне и обновљиве изворе енергије и њену штедњу. Настао је из потребе да се пробуде интересовања многих, а пре свега младих које у будућности чекају не мали проблеми када је реч о енергији. Уколико желите да наставу учините још интересантнијом препоручујемо Вам да у њу укључите и анимације, које можете прегледати и одабрати овде. Скидање истих  помоћу програма Sothink Swf Catcher описано је у новембарском броју ПИЛ часописа за наставнике.

http://www.cnti.info/energija/

Детаљан принцип рада одређених уређаја

Сајт на енглеком језику детаљно описује многе лекције које су садржане у програму ТИО, можете га погледати овде.
пример 1: нуклеарна електрана;
пример 2: СУС мотори;
пример 3: електро мотори.  

http://www.howstuffworks.com/

Корисни програми и материјал

Секција за преузимање разних корисних програма и материјала ОШ "Татомир Анђелић" из Мрчајеваца. Можете сами видети шта Вам је потребно од корисних програма које можете ту наћи. Препоручујемо следеће за ТИО: Тест информатика, Отпорник, Предавања Техничко обр., Информатика-такмичење, Седам светских чуда, Штедња енергије, Тестови -Техничко VIII и Тест информатика.

http://www.osmrcajevci.edu.rs/download.html

Друштвo педагога техничке културе Србије

Овде можете, осим новости са такмичења и рада Друштва, пронаћи још доста корисних информација. Препоручујемо следеће линкове на сајту: DOWNLOAD и Е-БИБЛИОТЕКА

https://sites.google.com/site/dptksproject/

Простор за помоћ ученицима и наставницима на часовима ТИО

Садржаји блога обухватају теме које се изучавају на часовима ТИО. Наставне јединице су проширене интересантним чланцима и презентацијама које израђују ученици.

http://cicakslavka.wordpress.com/п
реузето са http://klikdoznanja.edu.rs/