Информације

Сајт у изради

БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ У ТОКУ ЛЕТНЈЕГ РАСПУСТА

Датум: 01. Jun 2018 16:24 Категорија: Информације

 
Обавештавамо Вас да је Секретаријат за спорт и омладину организовао бесплатне спортско рекреативне садржаје и креативне радионице у школској 2017/2018. години, за ученике основних и средњих школа у Београду, које ће моћи да похађају током трајања летњег распуста.
Циљ бесплатних програма је да се сваком ученику, без обзира на материјални статус, омогући бављење спортом, стицање здравих животних навика и промена седелачког начина живота. Желимо да деца активно проводе слободно време у друштву вршњака и савладају нове вештине.
 
Све детаљније информације о програмима за време летњег школског распуста можете наћи на сајту града Београда: www.beograd.rs

Прочитај

ОПШТИ РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА 8.РАЗРЕДА

Датум: 21. Maj 2018 07:34 Категорија: Информације


ОПШТИ РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА 8.РАЗРЕДА
           
Општи родитељски састанак за родитеље ученика осмог разреда ОШ „Љуба Ненадовић“ одржаће се у четвртак 24. 05. 2018. године у свечаној сали школе са почетком у 18 ч. Родитељском састанку присуствоваће разредне старешине  ученика осмог разреда, директор школе, педагог и психолог школе.
Дневни ред је завршни испит за ученике осмог разреда и календар уписа у средње школе.


Прочитај

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Датум: 24. April 2018 18:00 Категорија: Информације

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
5. РАЗРЕД
6.РАЗРЕД
7.РАЗРЕД
8.РАЗРЕД


ОБАВЕШТЕЊЕ !
 
Дани за молбе, жалбе и приговоре су ЧЕТВРТАК 03.05. И ПЕТАК 04.05.2018.године од 11 до 13 часова у ОШ " Љуба Ненадовић".
Увид у тестове могу имати искључиво  наставници српског језика. Приговори се упућују електронским путем на обрасцу који се налази
овде  који је преузет са сајта Друштва за српски језик и књижевност Србије. Приговоре слати на имејл prigovori.okruznosj@gmail.com  од понедељка 30.04. до петка 04.05.2018. године.
На све приговоре биће одговорено. Након ових термина, приговори се неће разматрати.

  

 ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
5. РАЗРЕД
6. РАЗРЕД
7. РАЗРЕД
8. РАЗРЕД5. разред ТЕСТ 5. разред РЕШЕЊЕ
5. разред ТЕСТ б  
6. разред ТЕСТ 6. разред РЕШЕЊЕ
6. разред ТЕСТ б  
7. разред ТЕСТ 7. разред РЕШЕЊЕ
7.разред ТЕСТ б  
8. разред ТЕСТ 8. разред РЕШЕЊЕ
8.разред ТЕСТ б  

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе - сатница

Правилник о понашању на такмичењу

Прочитај

Отворени дан Шесте београдске гимназије

Датум: 22. April 2018 20:50 Категорија: Информације

Шеста београдска гимназија позива ученике 8. разреда и њихове родитеље да присуствују „Отвореном дану Шесте београдске гимназије“ који ће се одржати 26.04.2018. године са почетком у 13,00 часова у свечаној сали наше школе. Сви присутни добиће информацију о упису нове генерације ученика у школској 2018/19 години.
 
Посебно напомињемо да ће бити представљен нови смер РАЧУНАРСКО – ИНФОРМАТИЧКИ СМЕР ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ, и све што ученици или родитељи желе да питају, могу учинити на лицу места.
 
 
Додатне уинформације можете пронаћи на сајту наше школе vigimnazija.edu.rs
 
Унапред захвални,
 
Управа Шесте београдске гимназије

Прочитај

Обавештење о е дневнику

Датум: 16. April 2018 18:33 Категорија: ИнформацијеОбавештење члановима Савета родитеља о е дневнику

Прочитај

Сајам средњих стручних и уметничких школа

Датум: 26. Mart 2018 20:34 Категорија: Информације

Поштовани,
Секретаријат за образовање и дешју заштиту, Национална служба за запошљавање и Привредна комора Србије организују четврту годину за редом Сајам средњих стручних и уметничких школа.
Претходна три Сајма била су изузетно посећена и од велике помоћи малим матурантима, па смо ове године решили да одемо корак даље. Овогодишњи сајам средњих стручних и уметничких школа одржаће се 12. априла на Београском сајму, хала 7 у периоду од 10 до 18 часова. На сајму ће се представити 47 средњих школа, а основци и њихови родитељи биће у прилици да сазнају све информације о средњим стручним и уметничким школама, њиховим образовним профилима, наставним предметима, ваннаставним активностима, као и о могућностима за запошљавање у одрећеном занимању.

Мишљења смо да је овакав вид професионалне оријентације нарочито важан за ученике који можда још увек нису одлучили коју средњу пколу да упишу, па је Сајам идеалан начин да се на једном месту информишу о свим школама и разреше евентуалне недоумице.

У складу са наведеним, молимо Вас да разредне старешине осмих разреда обавесте своје ученике о месту и времену одржавања Сајма, јер је ова манифестација у највећој мери посвећена њима. Град Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту, у сарадњи са партнерима, желе да допринесу што перспективнијој будућности београдске деце и омладине.

Прочитај

Сајмови средњих школа

Датум: 06. Mart 2018 17:51 Категорија: Информације


Обавештење  за ученике 8.разреда
 
 
У петак и суботу, 9. и 10.марта 2018.год. у  хотелу Crowne Plaza  у Београду  одржава се Међународни сајам образовања  EDUfair. То ће бити добра прилика ученицима 8.разреда, али и 7.разреду и родитељима ученика  да се информишу о новим програмима и усмерењима у средњим школама, условима уписа и могућностима даљег школовања.
 
 
Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Градска општина Савски венац организују у суботу, 10.марта 2018.год. од 10:00 до 14:00 часова  Сајам средњих школа у ОШ “Исидора Секулић“, улица Гаврила Принципа.Позивају се сви заинтересовани ученици и родитељи да посете Сајам на коме ће се представити више од 30 средњих школа са територије Београда.

Прочитај

Бесплатни уџбеници 2018/19

Датум: 02. Mart 2018 13:11 Категорија: Информације


Набавка бесплатних уџбеника  за ученике основних школа 2018/2019

Захтев за бесплатне уџбенике 2018-2019

Прочитај

ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ 2018

Датум: 26. Februar 2018 20:36 Категорија: ИнформацијеКанцеларија за младе општине Чукарица и ове године организује бесплатну припремну наставу за полагање мале матуре за ученике осмог разреда чукаричких основних школа.
Часови српског језика и математике одвијаће се сваке суботе и недеље, почев од 10. марта до 03. јуна 2018. године.
Настава ће се одржавати на четири локације: у згради општине Чукарица, ОШ „Бановић Страхиња“ на Бановом брду, ОШ „Уједињене нације“ на Цераку и ОШ „Браће Јерковић“ у Железнику.
Позивамо све заинтересоване родитеље да пријаве своју децу путем email адресе: besplatni_programi@cukarica.rs. Пријава траје до 04. марта. У пријави је потребно навести следеће податке:
1. име и презиме детета
2. име и презиме родитеља
3. основна школа коју дете похађа
4. адреса становања
5. број телефона
Натава ће се одржавати у следећим терминима:
I група 09:00-10:30 часова
II група 10:30-12:00 часова
III група 12:30-14:00 часова
IV група 14:00-15:30 часова
Бесплатан пројекат припреме мале матуре водиће сертификовани професори са искуством у раду са децом.
Напомена: Уколико дете има викендом неке друге обавезе и активности, обавезно нагласити приликом пријаве, јер накнедне промене термина неће бити могуће.

Милош Д. Јовановић
Координатор
Волонтерски сервис
ГО Чукарица
063-179-20-21

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Датум: 22. Februar 2018 19:21 Категорија: Информације

СВЕТСКИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА
           


ВИДИ ГАЛЕРИЈУ СЛИКА

21. 02. 2018. године у библиотеци школе обележили смо Светски дан матерњег језика. Петнаест ученика читало је одабране одломке из дела својих омиљених писаца. Ученици су нас повели на интересантно путовање „плесом речи“ од Змајевих „Светлих гробова“, покушавали смо да ухватимо Антићеву „Плаву звезду“ , пратећи „Чудесног свица“ Добрице Ерића постали смо „Сапутници“ Исидоре Секулић и Пушкина. Оштар енглески превод Павићевог „Хазарског речника“ показао нам је како дело на нашем матерњем језику звучи када се преведе на, данас, свеприсутни енглески. Страни језици донели су мирис „Сеоба“ Милоша Црњанског, на тлу матерњег језика били смо „Међу својима“ као и Дис који је из туђине писао на српском језику, претећи Андрићеве „Знакове поред пута“ схватили смо да немамо  више времена да кратимо реченице и да  не разумемо једни друге већ да отворимо своју душу и артикулишемо сваку емоцију кроз реч. У ред класика домаће и стране књижевности на крају је стала и песма Искре Дејановић, ученице 7.разреда, наше младе поетске наде и будућег класика писане речи.
После кратког поетског путовања ученици и наставници српског језика подели су своје импресије о језику, читању, језичким проблемима и начинима како треба језик неговати да не би доживео судбину многих језика који се свакодневно гасе.
Српски језик говори око 12 000 000 говорника широм света. Матерњи језик чува се на свакодневном нивоу и у сваком појединачном разговору. Језик је живи организам који се мора неговати и хранити новим језичким садржајима. Што квалитетнијом писаном речју се хранимо наше мисли биће богатија, душа шира, а језик нам неће бити тесан.
Светски дан матерњег језика УНЕСКО је установио 1999. као успомену на студенте из Доке који су 1952. године пострадали протестујући јер њихов матерњи језик није проглашен званичним језиком. 

Прочитај