Недеља парламентаризма

Датум: 10. Novembar 2016 07:20 Категорија: Информације

        ИМАТЕ РЕЧ
Недеља парламентаризма
 

Слике преузете са интернет странице Канцеларије за младе Чукарица
Синоћ, 8.11.2016. године, Канцеларија за младе општине Чукарица и
Омладинска група „Промена“ у оквиру Недеље парламентаризма
у Галерији '73 организовали су неформално дружење са народним
посланицима под називом „Млади и култура парламентаризма“.

Млади са Чукарице су имали прилику да постављају питања народним посланицима Јелени Мијатовић и Стевану Филиповићу, који су истакли зашто је важно да се њихов глас чује и да учествују у процесима доношења одлука.
Које су дужности народних посланика, шта су скупштински одбори и како функционишу, како можемо постати народни посланик, колико је култура парламентаризма развијена код нас, шта је највише утицало на негативан став младих о политици, само су нека од питања на која су народни посланици стрпљиво одговарали младим Чукаричанима.
Јелена Мијатовић и Србислав Филиповић су позвали све младе који желе да се ближе упознају са радом Народне скупштине, као историјатом и уметничким вредностима здања Дома Народне скупштине да их угосте и покажу како изгледа радни дан једног народног посланика. 

У овој отвореној дискусији учествовало је и шет ученика из Школског парламента ОШ "Љуба Ненадовић".Ученици су показали своје занимање за идеју парламентаризма и функционисање парламентарних институција у  нашем друштву. 
Манифестацији су присуствовали помоћник председника за омладину и спорт Предраг Јеремић и заменик председника Скупштине ГО Чукарица Мирјана Андрић.
Наши ученици понели су добре утиске са ове манифестације и пробудили су код себе нека нова интересовања. У складу са тим и позиово народне посланице планирамо и посету Скупштини Србије како би се ученици што непосредније упознали са радом Парламента.