Сајам средњих стручних и уметничких школа

Датум: 26. Mart 2018 20:34 Категорија: Информације

Поштовани,
Секретаријат за образовање и дешју заштиту, Национална служба за запошљавање и Привредна комора Србије организују четврту годину за редом Сајам средњих стручних и уметничких школа.
Претходна три Сајма била су изузетно посећена и од велике помоћи малим матурантима, па смо ове године решили да одемо корак даље. Овогодишњи сајам средњих стручних и уметничких школа одржаће се 12. априла на Београском сајму, хала 7 у периоду од 10 до 18 часова. На сајму ће се представити 47 средњих школа, а основци и њихови родитељи биће у прилици да сазнају све информације о средњим стручним и уметничким школама, њиховим образовним профилима, наставним предметима, ваннаставним активностима, као и о могућностима за запошљавање у одрећеном занимању.

Мишљења смо да је овакав вид професионалне оријентације нарочито важан за ученике који можда још увек нису одлучили коју средњу пколу да упишу, па је Сајам идеалан начин да се на једном месту информишу о свим школама и разреше евентуалне недоумице.

У складу са наведеним, молимо Вас да разредне старешине осмих разреда обавесте своје ученике о месту и времену одржавања Сајма, јер је ова манифестација у највећој мери посвећена њима. Град Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту, у сарадњи са партнерима, желе да допринесу што перспективнијој будућности београдске деце и омладине.