Беседништво и култура говора

Датум: 18. Decembar 2017 22:42 Категорија: Информације


БЕСЕДНИЦИ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ


 
Ученици наше школе у претходних дванест недеља били су полазници програма БЕСЕДНИШТВО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ  у организацији Драмског студија „БИС“ , уз менторство наставника српског језика ОШ „Љуба Ненадовић“ Зорице Огњановић и Ане Милуновић.
У том периоду ученици су стицали основне вештине реторике и јавног говора, дошли до теме за своју беседу  и припремили наступ. Уз Лидију Савић и Стефана Симића који су са ученицима радили на самом програму, паралелно су радили и поменути наставнивци наше школе. Зајденичким напором три ученка су изразила своје мишљење кроз свој ауторски текст и први пут јавно беседили здушно бранећи свој став и српски језик у свој његовој лепоти.
17. 12. 2017. у просторијама свечане сале „Тринаесте београдске гимназије“  одржано је општинско такмичење „Беседништво и култура говора за децу и младе од 10-18 година Меморијал Љубица Копривица“ . 
 

Од седамдесет полазника програма БЕСЕДНИШТВО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ пред стручни жири којим је председавао глумац Андреј Шепетковски,  изашло је педесет и четири учесника. Жирију и публици из ОШ „ Љуба Ненадовић“ представили су се Урош Марковић са беседом „Ријалити програми“ и Тијана Петровић која је бранила беседу на тему „Сачувајмо разноликост животињских врста“ чији ментор је била Зорица Огњановић; и Нина Бобић са беседом „О зимском ваздуху...“( тј.“Хладноћа која греје“) под менторском вођењем Ане Милувоић. Прилику да своју беседничку вештину окушају на градском такмичењу у КЦ „Чукарица“ у среду 20.12.2017. године добиле су Тијана Петровић и Нина Бобић међу још дванаест ученика са Чукарице.
Посебно нам је задовољство што је на победничком постољу била и Наталија Лакић, ученица ОШ „Љуба Ненадовић“ и полазник Драмског студија „БИС“ која се такмичила као представник свог драмског студија са веома успешно написном беседом „Савремена технологија и ми“. Ван конкуренције такмичара на општинском нивоу тј. Са директним пласманом на градско такмичење био је још један ученик наше школе и полазник Студија „БИС“ Марко Вукомановић са беседом о рекламама.