Хуманитарна изложба руских сувенира

Датум: 10. April 2017 19:11 Категорија: Информације



Наредних дана СЕКЦИЈА РУСКОГ ЈЕЗИКА "УМНИЦА" организује трећу по реду хуманитарну изложбу руских сувенира у својој школи "Кнез Сима Марковић" у Барајеву. С обзиром на то да секција често сарађује са другим школама и организацијама (Културни центар Барајево, Културни центар Чукарица, ОШ „20. октобар“), пожелели су да овај пут предложе  сарадњу школи "Љуба Ненадовић" и да се изложба „Симболи Русије“ одржи истовремено у ове две школе. 


 Прва изложба овог типа одржана је 2013. године у школи у Барајеву, а приход од продаје сувенира (40.000 динара) дониран је за лечење болесне девојчице Уне Савић.
Друга изложба организована је у Културном центру Чукарица 2015. године. (Том приликом су наставнице из  школе "Љуба Ненадовић" посетиле изложбу са својим ученицима.) Исти износ (40.000 динара) овај пут је дониран за лечење девојчице Иве Милосављевић.
 
Сада, две године након претходне изложбе, чланови секције „Умница“ поново су израдили на стотине сувенира и припремили су се за нови хумани подухват. Волели би да им се наша школа придружи у овој, јединственој међушколској сарадњи.
Догорили смо се са коегама из школе "Кнез Сима Марковић" да у среду,12.априла буду наши гости и да изложбу руских сувенира поставе у нашој  школи, у времену од 11.00 до 15.30 часова.Изложба тадиционално има хуманитарни. 
Драги наши ученици и родитељи, надамо се да ћете на изложби пронаћи неки сувенир који ће бити по вашем укусу, а тако ћете и  помоћи некоме коме је помоћ неопходна и показати још једном своју хуманост.
Срдачан поздрав
 Весна Блажевић Лужајић, директор школе и Марина Новаковић, професор руског језика


У прилогу је  неколико фотографија као илустрација изложбе.