Фото галерија

КОНКУРС ФОТОГРАФИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

ЛИКОВНИ КОНКУРС ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

ПЕВАЧКО ГЛУМАЧКИ СУСРЕТ ШКОЛА ЧУКАРИЦЕ 2016

ПЕВАЧКО- ГЛУМАЧКИ СУСРЕТИ УЧЕНИКА ЧУКАРИЧКИХ ШКОЛА У петак 22.04.2016. у Културном центру Чукарица окупили су се ученици свих чукаричких школа како би једним занимљивим програмома показали своја уметничко сценска умећа и помогли онима којима је помоћ најпотребнија. У двосатном програму на велико сцени смењивали су се соло певачи, мали бендови, играчке групе, хорови и глумци. Иза сцене ученици средњих и основнох школа имали су прилике да се друже и упознају. Наша школа представила се музичко сценским игроказом „Сусрет Карађорђа и Бетовена“ . Сценарио је настао инспирисан идејом о историјском и културолошком сусрету почетком деветнаестог века у Европи и Србији. На сцену је прва изашла Софија која је певала сегмент песме „Седам сати удара“ да би Катарина Лазић и Ана Манџо пренеле атмосферу исте епохе кроз интерпретацију сонате за клавир и виолину „Souvenir de campagne“ Op.18.No.1. Центрлни део наступа је чинила интерпретација стихова Милована Данојлића. Стихове су у драмском стилу говорили Анастасија Ђукић, Никола Мандић и Василије Вуксановић. Аплауз на отвореној сцени добиле су наше вишеструко награђиване гимнастичарке Нађа Симеуновић, Лидија Мишљеновић, Анастасија Костић и Ања Вковић изводећи своју тачку на савремену музику чиме су пренеле атмосферу савременог доба што су поентирали глумци говорећи сихове песме „Карађорђе по други пут међу Србима“. Посебно смо поносни што је као један од водитеља програма манифестације наступио Марко Вукомановић, ученик 5-1 одељења наше школе. Највећа награда нашим ученицима били су аплаузи и озарена лица у публици као и задовољство што су имали прилике да виде своје другове из исте општине и уживају у њиховим уметничким умећима.
ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ КДФ У РАКОВИЦИ 2016

Две награде на 16. Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда, меморијал Драгослав Симић . Ученици седмог и осмог разреда наше школе са њиховим наставницима припремили су представу „Бечки бал код Мине Караџић“, којом су се представили на 16. Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда, меморијал Драгослав Симић . Текст представе писала је наставница српског језика Ана Милуновић, режију је радила наставница српског језика Гордана Опалић, за избор музике побринуо се наставник музичке културе Василије Савић, сценографија је била дело наставнице ликовне културе Биљане Мицковић Миловановић. У озбиљној конкуренцији двадесет школа са територије Београда у категори узраста од 5-8. разреда наша драмска група наступила је на великој сцени Културног центра Раковица 22. 04. 2016. Девет младих глумаца показало је велико умеће сценског израза, добру дикцију, чак и плесачко умеће. Њихов труд и таленат препознали су чланови жирија и наградила другом наградом фестивала. Наставнице Биљана Мицковић Миловановић и Желимирка Драгичевић донеле су школи и специјалну награду за костим. Поносни смо на наше младе уметнике који су наступили у следећим улогама: Мина Караџић...................................................Винка Ракочевић Милица Стојадиновић Српкиња....................Анастасија Ђукић Ана Краус.........................................................Исидра Тошић Бранко Радићевић ..........................................Алекса Матић Вук Стефановић Караџић..............................Никола Мандић Петар Петровић Његош.................................Урош Јарић Кнез Милош Обреновић...............................Константин Коларић Ђура Даничић................................................Василије Вуксановић
ФЕСТИВАЛ КРАТКИХ ДРАМСКИХ ФОРМИ 2016

Фестивал кратких драмских форми У среду 21.04.2016, свечана сала наше школе била је претворена у малу фестивалску дворану. Представе које су се пласирале на градско такмичење кратких драмских форми из општине Чукарица представљене су ученицима и наствавницима школе у међусмени. Прво смо имали прилику да видимо представу „Бесмртне вредности“ 13. Београдске гимназије. Ауторски пројекат нашег бившег учениика Страхиње Радовановића представља плод савремених театарских тенденција које комбинују театар покрета и мултимедијални садржај преносећи јединствену универзалну поруку о важности мира, љубави и пријатељства. Пошто су ученици овацијама испратили актере представе, на сцену је ступио музички интермецо. Овај креатибни интермецо је плод рада часова изборног предмета хор и оркестар ОШ „Љуба Ненадовић“. Каћа Лазић на клавиру и Ана Манџо на виолини извеле су композицију „Souvenir de campagne“ Op.18.No.1, док је Софија отпевала део народне песме „Седам сати удара“. Затим су ученици ОШ „Љуба Ненадовић“ дочарали део атмосфере 19.века извођем представе „Бечки бал код Мине Караџић“ . Представа је режирана у маниру епохе реализма изводећи на сцену историјске личности - породицу Вука Караџића, владику Петра Петровића Његоша, Бранка Радичевића, кнеза Милоша Обреновића, Милицу Стојадиновић Српкињу и Ђуру Даничића. Иако без оригиналних костима и са сведеном сценографијом, ученици су убедљиво приказали односе међу личностима и атмосферу чувених балова који су приређивани у Вуковом дому. Валцер који су ученици извели као део представе водио је према крају програма, а представа је крунисана чувеном здравицом из Вукове „Песмарице“. На овај начин ученици су одржали генералну пробу пред учешће на 16. градском такмичње кратких драмских форми меморијал „Драгослав Симић“.
Фестивал кратке драмске форме

Na gradskom takmičenju "Festival kratke dramske forme" održanom 23. i 24. aprila u KC "Rakovica" učestvovalo je 25 dramskih grupa iz Beograda. Deca sa Čukarice učestvovala su sa tri predstave. Predškolci vrtića "CARIĆ" sa predstavom "Filmski set Čarli Čaplin" osvojili su PRVO mesto. Predstava "Neven" Студио БИС osvojila je DRUGO mesto u kategoriji mlađih razreda osnovne škole u kojoj su se takmičili sa još deset dramskih grupa. Strahinja Radovanovć, učenik osmog razreda OŠ Ljuba Nenadović, dobio je nagradu za NAJBOLJU REŽIJU predstave "Srpska svadba-naša posla"
Изложба „Најлепше осликано Ускршње јаје",

Традиционална изложба „Најлепше осликано Ускршње јаје", коју већ шести пут организује Градска општина Чукарица, у сарадњи са активом вероучитеља Чукарице одржана је у холу Градске општине Чукарица. Манифестација је, хуманитарног карактера, а прикупљена средства од продаје Ускршњих јаја намењена су за помоћ Сташи Петровић ученици шестог разреда наше школе
Ускршња продајна изложба 2015.год

Поводом предстојећих празника,ученици старијих разреда уз помоћ својих наставника организовали су продајну изложбу својих радова у холу школе. Сви ученички радови прате тему Ускрса и показују њихову велику креативност.
Парламент 2014/2015

Ђачки парламент и ове године својим деловањем покрива области интересовања ученика наше школе.
Наши најмлађи 2014/2015.год.