Фото галерија"Векови трајања" у Музеју примењене уметности и ликовне радионице поводом изложбене поставке.
ИНЦЕСТ ТРАУМА ЦЕНТАР

ДРАМОМ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ДЕЦОМ После дугогодишње сарадње са Инцест траума центром стигао нам је позив за учешће на седмом такмичење о друштвеном проблему насиља над децом и женама за ученике средњих и основних школа са територије Србије. Руководилац драмске секције и наставник српског језика и књижевности Ана Милуновић спровела је радионицу са ученицима 7. и 8. разреда на тему овог друштвеног проблема. Као резултат радионице која се састојала из низа драмских игара и разговора на задату тему створен је кратки драмски комад „Али имала је све!“. Овај комад приказао је како емотивно занемаривање девојчице од старне родитеља који води у погрешно изграђене социјалне односе са срединоми и од ученице осмог разреда ствара жртву сексуалног насиља. У комад су убачени и видео клипови који су снимали наши ученици, комплетну видео-техничку подршку осмислили су и урадили сами. 25.11.2016. у просторијама Инцест траума центра одржано је седмо такмичење, и ученици ОШ „Љуба Ненадовић“ наступили су у конкуренцији великог броја средњих и основних школа вођени координатором Ученичког парламента наставником историје Јеленом Шапић. Самоувереном игром и јако добрим одговорима које су дали жирију ученици су освојили признање за најуспешнију представу што је најбољи пласман на досадашњим учешћима наших ученика на овом такмичењу. У стручном саопштењу жирија представа је оцењена као занатски веома усепела, проблем који се третитра је обрађен зрело, видео радови су врло добро приказали како генерација размишља и види свет око себе. Ученици Ана Милашевић, Јанко Рацић, Ана Гребник, Илија Маријановић, Василије Вуксановић, Стефан Црнојевић и Игор Дамјановић показали су како вршњаци мисле о проблемима који их окружују и како су способни да схвате и доживљено их представе на сцени у циљу освешћивања вршњачке средине и јевности уопште.
РАДОСТ ЕВРОПЕ

У периоду ос 01-06.октобра 2016. год.наша школа је била домаћин деци из Словачке у оквиру манифестације " Радост Европе". Деца су већ 02. октобра учествовала на карневалу који је био од Трга Ребублике до Калемегдана након чега су посетили Зоо врт.Током те шетње Београђани су их поздрављали осмесима и аплаузима.Деца домаћини су се трудили да буду предусретљиви и расположени да своје госте упознају са градом Београдом. Гости из Словачке и други учесници "Радости Европе" су имали пријем код председника Републике. ИМали су пригодне манифестације на којима су се дружили и упознавали са децом из других држава. Њихово дружење завршено је гала концертом у Сава центру 05. октобра, на којем су показали своја плесна и певачка умећа као и музику из њихових држава.06.октобра уз сузе наши ђаци испратили госте уз жељу да и догодине буду део ове веселе и раздрагане манифестације.
ИМАГИНАРНЕ МАПЕ НЕБА

Посета изложбе и учешће у ликовној радиници "Имагинарне мапе неба"
КОНКУРС ФОТОГРАФИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

ЛИКОВНИ КОНКУРС ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

ПЕВАЧКО ГЛУМАЧКИ СУСРЕТ ШКОЛА ЧУКАРИЦЕ 2016

ПЕВАЧКО- ГЛУМАЧКИ СУСРЕТИ УЧЕНИКА ЧУКАРИЧКИХ ШКОЛА У петак 22.04.2016. у Културном центру Чукарица окупили су се ученици свих чукаричких школа како би једним занимљивим програмома показали своја уметничко сценска умећа и помогли онима којима је помоћ најпотребнија. У двосатном програму на велико сцени смењивали су се соло певачи, мали бендови, играчке групе, хорови и глумци. Иза сцене ученици средњих и основнох школа имали су прилике да се друже и упознају. Наша школа представила се музичко сценским игроказом „Сусрет Карађорђа и Бетовена“ . Сценарио је настао инспирисан идејом о историјском и културолошком сусрету почетком деветнаестог века у Европи и Србији. На сцену је прва изашла Софија која је певала сегмент песме „Седам сати удара“ да би Катарина Лазић и Ана Манџо пренеле атмосферу исте епохе кроз интерпретацију сонате за клавир и виолину „Souvenir de campagne“ Op.18.No.1. Центрлни део наступа је чинила интерпретација стихова Милована Данојлића. Стихове су у драмском стилу говорили Анастасија Ђукић, Никола Мандић и Василије Вуксановић. Аплауз на отвореној сцени добиле су наше вишеструко награђиване гимнастичарке Нађа Симеуновић, Лидија Мишљеновић, Анастасија Костић и Ања Вковић изводећи своју тачку на савремену музику чиме су пренеле атмосферу савременог доба што су поентирали глумци говорећи сихове песме „Карађорђе по други пут међу Србима“. Посебно смо поносни што је као један од водитеља програма манифестације наступио Марко Вукомановић, ученик 5-1 одељења наше школе. Највећа награда нашим ученицима били су аплаузи и озарена лица у публици као и задовољство што су имали прилике да виде своје другове из исте општине и уживају у њиховим уметничким умећима.
ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ КДФ У РАКОВИЦИ 2016

Две награде на 16. Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда, меморијал Драгослав Симић . Ученици седмог и осмог разреда наше школе са њиховим наставницима припремили су представу „Бечки бал код Мине Караџић“, којом су се представили на 16. Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда, меморијал Драгослав Симић . Текст представе писала је наставница српског језика Ана Милуновић, режију је радила наставница српског језика Гордана Опалић, за избор музике побринуо се наставник музичке културе Василије Савић, сценографија је била дело наставнице ликовне културе Биљане Мицковић Миловановић. У озбиљној конкуренцији двадесет школа са територије Београда у категори узраста од 5-8. разреда наша драмска група наступила је на великој сцени Културног центра Раковица 22. 04. 2016. Девет младих глумаца показало је велико умеће сценског израза, добру дикцију, чак и плесачко умеће. Њихов труд и таленат препознали су чланови жирија и наградила другом наградом фестивала. Наставнице Биљана Мицковић Миловановић и Желимирка Драгичевић донеле су школи и специјалну награду за костим. Поносни смо на наше младе уметнике који су наступили у следећим улогама: Мина Караџић...................................................Винка Ракочевић Милица Стојадиновић Српкиња....................Анастасија Ђукић Ана Краус.........................................................Исидра Тошић Бранко Радићевић ..........................................Алекса Матић Вук Стефановић Караџић..............................Никола Мандић Петар Петровић Његош.................................Урош Јарић Кнез Милош Обреновић...............................Константин Коларић Ђура Даничић................................................Василије Вуксановић
ФЕСТИВАЛ КРАТКИХ ДРАМСКИХ ФОРМИ 2016

Фестивал кратких драмских форми У среду 21.04.2016, свечана сала наше школе била је претворена у малу фестивалску дворану. Представе које су се пласирале на градско такмичење кратких драмских форми из општине Чукарица представљене су ученицима и наствавницима школе у међусмени. Прво смо имали прилику да видимо представу „Бесмртне вредности“ 13. Београдске гимназије. Ауторски пројекат нашег бившег учениика Страхиње Радовановића представља плод савремених театарских тенденција које комбинују театар покрета и мултимедијални садржај преносећи јединствену универзалну поруку о важности мира, љубави и пријатељства. Пошто су ученици овацијама испратили актере представе, на сцену је ступио музички интермецо. Овај креатибни интермецо је плод рада часова изборног предмета хор и оркестар ОШ „Љуба Ненадовић“. Каћа Лазић на клавиру и Ана Манџо на виолини извеле су композицију „Souvenir de campagne“ Op.18.No.1, док је Софија отпевала део народне песме „Седам сати удара“. Затим су ученици ОШ „Љуба Ненадовић“ дочарали део атмосфере 19.века извођем представе „Бечки бал код Мине Караџић“ . Представа је режирана у маниру епохе реализма изводећи на сцену историјске личности - породицу Вука Караџића, владику Петра Петровића Његоша, Бранка Радичевића, кнеза Милоша Обреновића, Милицу Стојадиновић Српкињу и Ђуру Даничића. Иако без оригиналних костима и са сведеном сценографијом, ученици су убедљиво приказали односе међу личностима и атмосферу чувених балова који су приређивани у Вуковом дому. Валцер који су ученици извели као део представе водио је према крају програма, а представа је крунисана чувеном здравицом из Вукове „Песмарице“. На овај начин ученици су одржали генералну пробу пред учешће на 16. градском такмичње кратких драмских форми меморијал „Драгослав Симић“.
Фестивал кратке драмске форме

Na gradskom takmičenju "Festival kratke dramske forme" održanom 23. i 24. aprila u KC "Rakovica" učestvovalo je 25 dramskih grupa iz Beograda. Deca sa Čukarice učestvovala su sa tri predstave. Predškolci vrtića "CARIĆ" sa predstavom "Filmski set Čarli Čaplin" osvojili su PRVO mesto. Predstava "Neven" Студио БИС osvojila je DRUGO mesto u kategoriji mlađih razreda osnovne škole u kojoj su se takmičili sa još deset dramskih grupa. Strahinja Radovanovć, učenik osmog razreda OŠ Ljuba Nenadović, dobio je nagradu za NAJBOLJU REŽIJU predstave "Srpska svadba-naša posla"