Фото галерија

Такмичење mBot ONLINE 12.2017_18

„ONLINE“ КОЛО ЛИГЕ КОДИГРАЊЕ 2017/18 Крајем децембра, у нашој школи, одржано је такмичење за прво коло лиге КОДиграња. И ове године био је јако велики број заинтересованих ученика 5. и 6. разреда за програмирање „mBot-a“. Циљ је био да се напише програм помоћу ког ће робот прећи стазу и доћи до циља... Како је то изгледало, снимке најбоља четири самостално израђена програма, можете погледати на линковима: Такмичар Бодови Бодови укупно Време „Link“ на видео Uzrast I место 260 340 15s https://vimeo.com/248784654 VI razred II место 260 330 14s https://vimeo.com/248785071 V razred III место 150 220 13s https://vimeo.com/248785472 V razred IV место 140 210 15s https://vimeo.com/248785915 V razred
Беседништво и култура говора

БЕСЕДНИЦИ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ Ученици наше школе у претходних дванест недеља били су полазници програма БЕСЕДНИШТВО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ у организацији Драмског студија „БИС“ , уз менторство наставника српског језика ОШ „Љуба Ненадовић“ Зорице Огњановић и Ане Милуновић. У том периоду ученици су стицали основне вештине реторике и јавног говора, дошли до теме за своју беседу и припремили наступ. Уз Лидију Савић и Стефана Симића који су са ученицима радили на самом програму, паралелно су радили и поменути наставнивци наше школе. Зајденичким напором три ученка су изразила своје мишљење кроз свој ауторски текст и први пут јавно беседили здушно бранећи свој став и српски језик у свој његовој лепоти. 17. 12. 2017. у просторијама свечане сале „Тринаесте београдске гимназије“ одржано је општинско такмичење „Беседништво и култура говора за децу и младе од 10-18 година Меморијал Љубица Копривица“ . Од седамдесет полазника програма БЕСЕДНИШТВО ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ пред стручни жири којим је председавао глумац Андреј Шепетковски, изашло је педесет и четири учесника. Жирију и публици из ОШ „ Љуба Ненадовић“ представили су се Урош Марковић са беседом „Ријалити програми“ и Тијана Петровић која је бранила беседу на тему „Сачувајмо разноликост животињских врста“ чији ментор је била Зорица Огњановић; и Нина Бобић са беседом „О зимском ваздуху...“( тј.“Хладноћа која греје“) под менторском вођењем Ане Милувоић. Прилику да своју беседничку вештину окушају на градском такмичењу у КЦ „Чукарица“ у среду 20.12.2017. године добиле су Тијана Петровић и Нина Бобић међу још дванаест ученика са Чукарице. Посебно нам је задовољство што је на победничком постољу била и Наталија Лакић, ученица ОШ „Љуба Ненадовић“ и полазник Драмског студија „БИС“ која се такмичила као представник свог драмског студија са веома успешно написном беседом „Савремена технологија и ми“. Ван конкуренције такмичара на општинском нивоу тј. Са директним пласманом на градско такмичење био је још један ученик наше школе и полазник Студија „БИС“ Марко Вукомановић са беседом о рекламама.
Млади Горани

ЗДРАВА ХРАНА

РАДОСТ ЕВРОПЕ 2017

ПРАВИЛНИК О ОДЕВАНЈУ, ПОНАШАЊУ...

ОРФЕЈ И ЕУРИДИКА

„ОРФЕЈ И ЕУРИДИКА“ ИЗ „ЉУБЕ“ ОСВОЈИЛИ ПРЕГРШТ НАГРАДА „Глума је аритметика, алгебра и геометрија, а у својим врховима теорија релативитета.“ „Режија је трансфузија идеја и распламсавање глумачких емоција.“ (Мирослав Беловић) Драмска група „Љуба“ пре три године отпочела је славодобитни низ учешћа на Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда меморијал Драгослав Симић. Ове године тај низ крунисали смо са чак пет награда у различитим категоријама. Чланови драмске групе наше школе представили су се представом „Орфеј и Еуридика“,по тексту Златка Грушановића у драматизацији и режији наставника српског језика Ане Милуновић пред стручним жиријем 17. Фестивала кратких драмских форми деце и младих Београда меморијал Драгослав Симић у КЦ Раковица у среду 10.05.2017.године. За сценски приказ ове занимљиве верзије старогрчког мита сценографију је осмислила и са ученицима ликовне секције наше школе урадила наставница ликовне културе Биљана Мицковић Миловановић. Сценска маска и костими који су нас водили чак до самог хада били су, такође, дело наставнице Миловановић. За сценску чаролију неопходна је музичка подлога, нарочито када је један од главних ликова митски свирач Орфеј, за избор музике побринула се наставница Милуновић и наставник музичке културе Василије Савић који је био задужен за дизајн звука и светла. Стручни жири који су чиниле СВЕТЛАНА СРЕТЕНОВИЋ , дипл. глумица и драмски педагог и БОРИС ВЕЛКОВ , драматург, донео је одлуку да представа „Орфеј и Еуридика“ освоји прву награду у својој категорији, ученици од 5-8. разреда. Доделио је признање Биљани Мицковић Миловановић за костим и сценографију, нашем ученику Марку Вукомановићу награду за улогу Харуна, а Ана Милуновић освојила је награду за режију представе и ласкаво признање за најуспешнијег драмског педагога. У стварлачком процесу представе учествовоали су чланови драмске секције свих узраста и својим импровизацијама и смелостима у извођењу допринели младалачкој виталности овог текста.Мали глумци заслужили су велики поклон од свих нас: Еуридика – Сара Бркић; Орфеј – Петар Степановић; Редитељка – Нина Бобић; Харун – Марко Вукомановић; Хад – Марко Огрењац; Персефона – Ана Гребник; Чувар у паклу 1 – Ђорђе Марчетић; Чувар у паклу 2 – Немања Милетић; Еуменида 1 – Стефанија Бига; Еуменида 2 – Вања Зековић; Еуменида 3 – Николија Пауновић; Сизиф – Дино Ахмети; Тантал – Матеј Перишић; Танталов мучитељ – Душан Поповић; Створење из пакла 1 – Стефан Ђурђевић; Створење из пакла 2 – Немања Продановић и Змија – Мила Протић Наш Орфеј носи електричну гитару Фендер стратокастер уместо златне лире, а Хада осваја хеви-метал звуцима.Чини вам се немогуће, дођите 6. 6. 18:30 ч у свечану салу ОШ „Љуба Ненадовић“ и уверите се! Прво извођење после премијере на градском такмичењу резервисано је за ученике и наставнике наше школе, а од 19:30 ч, врата су отворена за родитеље наших ученика, бивше ученике, баке, деке и све заинтересоване који желе да нас подрже и виде победничку представу на коју смо јако поносни!
РИЗНИЦА ТАЛЕНАТА-НИШ

НА ТРЕЋЕМ РЕПУБЛИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ „РИЗНИЦА ТАЛЕНАТА“ – НИШ НАША УЧЕНИЦА ИСИДОРА ПОПОВИЋ 5/3 ОСВОЈИЛА ЈЕ 1.МЕСТО У КАТЕГОРИЈИ ЛИКОВНИХ РАДОВА На овогодишњи конкурс Учитељског друштва Ниш,који је расписан поводом одржавања Фестивала „Ризница талената“ пристигло је близу 5 500 радова из читаве Србије, у свим категоријама. Старији узраст: 1.место Исидора Поповић 5.р. ОШ „Љуба Ненадовић“- Београд (ментор:Марија Терзић) 2.место Смиљана Рајшић 7.р. ОШ „Војислав Вока Савић“ – Лазаревац (ментор:Владимир Петровић) 3.место Нена Миленковић 8.р. ОШ „Дубрава“-Књажевац (ментор:Тањица Видојковић Копривица) Похвале: Снежана Влатковић8.р. ОШ „Никола Вукићевић“-Сомбор (м:Рената Цветков);Весељ Салији 7.р. ОШ „Десанка Максимовић“-Косовска Каменица (м:Бобан Филиповић); Никола Вељковић 7.р. ОШ „Љуба Ненадовић“-Београд (м:Биљана Мицковић Миловановић);Анђела Стојановић 7.р. ОШ „Светозар Марковић“-Лапово (м:Сања Микић);Емина Живковић 5.р. ОШ „Дубрава“-Књажевац,Минићево (м:Тањица Видојковић Копривица);Милица Јовановић 5.р. ОШ „Дубрава“-Књажевац (м:Тањица Видојковић Копривица).
ИЛУМИНИРАНА УШКРШЊА ЈАЈА 2017

Са Општинске изложбе илуминираних ускршњих јаја одржане 12.04.2017. Никола Вељковић ученик VII-5 освојио је прво место.
УСКРШЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА 2017