Фото галерија

Радост Европе 2018

НЕК ПЛАНЕТА БЛИСТА 49.међународни сусрет деце Европе Манифестација „Радост Европе“ окупила је од 2-5. 10. 2018. децу из седамнаест земаља у Београду. Ученици београдских школа примили су вршњаке из многих европских држава.Манифестација је по четрдесет и девети пут окупила децу у славу радости, игре, песме, дружења и мултикултуралног прожимања. Ученици наше школе угостили су ове године децу из Чешке у питању је вокално инструментални састав.
Покрет горана Србије Засавица

Излет ученика шестог разреда у организацији Покрета горана Србије у Засавици , горанска радионица, вожња бродом, ручак.
ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Дана 06.10.2018. у Кошутњаку одржана је хуманитарна трка под називом "Трка за срећније детињство"
НАШИ КУЋНИ ЉУБИМЦИ И МИ

Поводом недеље у којој обележавамо Дан школе, Вршњачки тим у сарадњи са наставником биологије Зорицом Златић организовао је изложбу кућних љубимаца. Под слоганом „Кућни љубимац најдражи члан домаћинства“ приступило се организовању овог лепог догађаја. Велики број ученика школе одазвао се акцији и довео своје љубимце у школску салу. Било је ту корњача, паса, мачака, чинчила, зечева, рибица и папагаја различитих врста и величина. Власници су од координатора Вршњачког тима наставника хемије Весне Васовић слушали презентацију о одговормом власништву. Од наставвника биологије могли смо да чујемо зашто је добро, а и корисно по психичко и физичко здравље имати кућног љубимца. Сваки љубимац на изложби је фотографисан , па ће чланови Вршњачког тима одабрати једног од њих за маскоту после гласања.
ИЛИЈАДА

ЧЛАНОВИ „ЉУБЕ“ ИЗВЕЛИ „ИЛИЈАДУ“ НА МАТИЧНОЈ СЦЕНИ Драмска група „Љуба“ у четвртак 24.05.2018. године на својој „матичној сцени“ тј. бини свечане сале ОШ „Љуба Ненадовић“ извела је представу „Илијада“ . Публика је овацијама поздравила младе глумце. На овај начин драмска секција наше школе прослављава крај још једне успешне сезоне иза себе у којој је имала пет јавних наступа, две премијере „Шумадијски Европљанин“ и „Илијада“ и једну премијерну обнову представом „Летопис школе исписан љубављу“. Два члана секције прошла су и курс у беседништву. У понедељак ће се на репризи ове представе публици у оснновној школи последњи пут поклонити ученици осмог разреда: Ана Милашевић, Ивана Јошанов, Ана Урошевић, Растко Пајић, Јанко Рацић , Петар Степановић и Илија Марјановић.
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ИЛИЈАДА

ТРИ НАГРАДЕ ЗА „ЉУБУ“ НА ФЕСТИВАЛУ КРАТКИХ ДРАМСКИХ ФОРМИ

Драмска група „Љуба“ из наше школе учествовала је у уторак 8.5.2018. на 18. Фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда меморијал „Драгослав Симић“ који се традиционално одржава у Културном центру „Раковица“. Чланови наше драмске секције предвођени драмским педагогом Аном Милуновић изводили су представу „Илијада“
ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ

Ученички парламент уз подршку наставника координатора орагнизовао је такмичење „Ја има талетан“. 26.4.2018. године у свечаној сали школе такмичари су показали кроз двадесет тачака таленте у глуми, беседништву, певању, свирању, беседништву, гимнастици...
ЕКО КВИЗ - ПРЉАВО ИЛИ ЧИСТО НИЈЕ ИСТО

СВЕТСКИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

СВЕТСКИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА 21. 02. 2018. године у библиотеци школе обележили смо Светски дан матерњег језика. Петнаест ученика читало је одабране одломке из дела својих омиљених писаца. Ученици су нас повели на интересантно путовање „плесом речи“ од Змајевих „Светлих гробова“, покушавали смо да ухватимо Антићеву „Плаву звезду“ , пратећи „Чудесног свица“ Добрице Ерића постали смо „Сапутници“ Исидоре Секулић и Пушкина. Оштар енглески превод Павићевог „Хазарског речника“ показао нам је како дело на нашем матерњем језику звучи када се преведе на, данас, свеприсутни енглески. Страни језици донели су мирис „Сеоба“ Милоша Црњанског, на тлу матерњег језика били смо „Међу својима“ као и Дис који је из туђине писао на српском језику, претећи Андрићеве „Знакове поред пута“ схватили смо да немамо више времена да кратимо реченице и да не разумемо једни друге већ да отворимо своју душу и артикулишемо сваку емоцију кроз реч. У ред класика домаће и стране књижевности на крају је стала и песма Искре Дејановић, ученице 7.разреда, наше младе поетске наде и будућег класика писане речи. После кратког поетског путовања ученици и наставници српског језика подели су своје импресије о језику, читању, језичким проблемима и начинима како треба језик неговати да не би доживео судбину многих језика који се свакодневно гасе. Српски језик говори око 12 000 000 говорника широм света. Матерњи језик чува се на свакодневном нивоу и у сваком појединачном разговору. Језик је живи организам који се мора неговати и хранити новим језичким садржајима. Што квалитетнијом писаном речју се хранимо наше мисли биће богатија, душа шира, а језик нам неће бити тесан. Светски дан матерњег језика УНЕСКО је установио 1999. као успомену на студенте из Доке који су 1952. године пострадали протестујући јер њихов матерњи језик није проглашен званичним језиком.