Фото галерија

Засадимо три дрвета

Ученици осмог разреда учествовали су у акцији " Засадимо своја три дрвета".
Сунчана јесен живота 2021

“Сунчана јесен живота” у организацији Црвеног крста Чукарице. 2020/21.год. Повод за реализацију конкурса било је обележавање Месеца старих. Учесници конкурса су у ликовним и литерарним радовима представили своје виђење међугенерацијског разумевања и солидарности. Међу награђенима нашли су се и радови наших ученика. Николина Романић5/6 освојила је треће место на ликовном конкурсу.
ЉУБА(В) У ДОБА КОРОНЕ

Школска 2020/2021. година је другачија по много чему, па је и обележавање Дана школе добило специфичну форму. Стручно веће за ликовну културу и Стручно веће за српски језик и књижевност, расписали су ликовни и литерарни конкурс на тему ''Љуба(в) у доба короне''. Међу маштовитим и занимљивим радовима, одабрани су они, који су по мишљењу жирија, најбољи. Жири су чинили сви наставници ликовне културе и српског језика и књижевности. Најбољи радови су награђени. Награђени литератни радови: 1. место- Маша Јејина и Јана Ћировић 2. место- Стефан Немања Јеличић 3. место- Софија Ганић Специјална награда - Катарина Николић Награђени ликовни радови 1. место- Ева Шокта 2. место- Петра Милић 3. место- Јана Ћировић
Горани 2020

Учешће ученика шестог разреда у раду горанске радионице У оквиру реализације пројекта "Заштита,очување,вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих ", ученици шестог разреда учествовали су на једнодневној радионици коју организује покрет Горана у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде у петак 25.09.2020. Програм радионице реализовао се на отвореном уз поштовање свих мера превенције за спречавање ширења вируса ковид 19
мБот 2020

ФИЗИЧКО КОЛО ЛИГЕ КОДИГРАЊЕ 2019/20 Данa, 29.02.2020., одржало се регионално такмичење КОДиграње, у ком су учествовали старији основци из целе Србије. У Београду, наша школа је била један од домаћина и угостила неколико школа из окружења, а то су: 1. ОШ „Војвода Мишић“ 2. ОШ „Данило Киш“ 3. ОШ „Уједињене нације“ 4. ОШ „Иво Андрић“ 5. ОШ „Војвода Мишић“ Задатак је био да се испрограмира „mBot“, аутономно управбљано возило, тако да се креће од 0 позиције до тачке 8.
ПРАВИЛНИК О ОДЕВАЊУ И ПОНАШАЊУ УЧЕНИКА, НАСТАВНИКА И РОДИТЕЉА

Свети Сава 2020

Најзначајнији школски празник - Савиндан, обележен је програмом Стазе и богазе Светог Саве пред пуном свечаном салом школе. Приредби је претходило традиоционално сечења колача, директоров поздравни говор и подела Светосавских награда. Потом је уследио рецитал прожет хорским песмама. Ученици четвртог и осмог разреда су ове године били носиоци програма, као и хор нижих и виших разреда. Иако је текст био изузетно захтеван, испреплетан низом прозних и поетских деоница, а хорске песме нимало једноставне за извођење, учесници су били на висини задатка. Овај велики дан био је повод за излазак трећег број часописа ЉубаЗНА реч који су присутнима поделили чланови новинарске секције. На тај начин су се многобројне школске активности ван сцене, представиле заједно са оним што је приказано на сцени. Свечано и одмерено, то су речи којима се може описати овогодишња прослава школске славе. Томе је умногоме допринео изглед сцене који је осмислила и уредила учитељица Драгана Јанићијевић. Већина хорских песама испевана је под њеном диригентском палицом, а уз њу су наставница веронауке Христијана Гоцић, наставнице српског језика и књижевности Жељка Млађеновић и Марија Сарић Ђорђевић, наставник музичке културе Василије Савић, чинили тим за организацију и реализацију програма.
Сунчана јесен живота

“Сунчана јесен живота” у организацији Црвеног крста Чукарице. Повод за реализацију конкурса било је обележавање Месеца старих. Учесници конкурса су у ликовним и литерарним радовима представили своје виђење међугенерацијског разумевања и солидарности. Међу награђенима нашли су се и радови наших ученика и то у обе такмичарске категорије (ликовни и литерарни радови). Исидора Поповић освојила је друго место на ликовном конкурсу.
Употреби машту – покрени рециклажу

„Употреби машту – покрени рециклажу“ Пројекат су реализовале : Библиотекарка: Сузана Илић Наставник ликовне културе: Марија Терзић Ученици од 1-5.разреда у оквиру редовне наставе ликовне културе и ликовне секције. Пројекат је постављен у холу школе. Састоји се од неколико целина: Јелка која је украшена са преко 100 украса који су рађени рециклажом пластике, папирних амбалажа и конзерви. Врх јелке је урађен од папира на којем су деца исписивала новогодишње жеље . Камин у коме је ватра. Све је рађено рециклажом папира. На санкама су поклони од картона и папира.
КНЕГИЊА ЈЕЛИСАВЕТА-ДУГО ПУТОВАЊЕ КУЋИ

Дана 13.новембра 2019.године ученици 7/4 су у пратњи наставнице историје Јелене Шапић посетили Историјски музеј где су присуствовали изложби ,,КНЕГИЊА ЈЕЛИСАВЕТА-ДУГО ПУТОВАЊЕ КУЋИ,, у питању је својеврстан омаж кнегињи Јелисавети Карађођевић ћерки кнеза Павла и кнегиње Олге ,јединој девојчици и последњем члану владарског дома Карађорђевића рођеном у краљевини Југославији 1936.неколико година уочи прогона династије из земље. Изложба приповеда о животу и раду кнегиње Јелисавете али и указује на порекло ове угледне припаднице краљевске породице ,хуманисте, филантропа и прве личности из породице Карађорђевић која се вратила на тло бивше Југославије 1987.године после вишедеценијског прогона. Поставка изложбе обухвата две целине сублимира јавни и приватни аспект живота кнегиње Јелисавете приказујући како њену биографију у хронолошком низу тако и причу о њеном пореклу и прецима . наставница историје Јелена Шапић